Napój izotoniczny SiS GO zawiera mieszankę łatwo przyswajalnych węglowodanów oraz elektrolitów (takich jak sód), które sprzyjają optymalnemu nawodnieniu.
Połączenie źródeł energii i elektrolitów zwiększa zdolność organizmu do wchłaniania wody podczas ćwiczeń, utrzymuje wytrzymałość i chroni przed skurczami. Produkt miesza się w odpowiednich stężeniach węglowodanów (36 gramów jako 6% roztwór), sodu (20 mmol / L) i płynu (porcja 500ml), aby osiągnąć połączone cele energetyczne i nawilżające.
ZALETY NAPOJU SIS GO
Zarówno niedobór węglowodanów, jak i odwodnienie to dwie z głównych przyczyn zmęczenia podczas ćwiczeń wytrzymałościowych. Częstym błędem popełnianym przez sportowców wytrzymałościowych jest spożywanie zbyt dużej lub zbyt małej ilości węglowodanów w niewłaściwych stężeniach, co powoduje brak wchłaniania węglowodanów lub problemy żołądkowo-jelitowe.
Oprócz zapewnienia optymalnych zapasów węglowodanów i nawodnienia organizmu przed ćwiczeniami, dostarczanie dodatkowych węglowodanów i płynów podczas ćwiczeń poprawia wydajność, zwiększa czas wyścigu i opóźnia wystąpienie zmęczenia. Specyficzna formuła elektrolitu SiS GO stanowi strategiczne podejście do zrównoważenia negatywnego wpływu wyczerpania węglowodanów i odwodnienia na wydajność.
KLUCZOWE CECHY
- 36 gramów węglowodanów na 500ml porcji
- Wysoka zawartość sodu w celu nawodnienia
- Szybko dostarcza energię i płyn
WARTOŚCI ODŻYWCZE | W PORCJI (40g) | W 100g |
Wartość energetyczna | 619kj/146kcal | 1547kj/364kcal |
Białko | 0.0g | 0.0g |
Węglowodany | 36g | 91g |
Cukry | 6.7g | 17g |
Tłuszcz | 0.0g | 0.0g |
w tym tłuszcze nasycone | 0.0g | 0.0g |
Błonnik | 0.0g | 0.0g |
Sól | 0.5g | 1.3g |
WITAMINY I MINERAŁY (% RDA) | | |
Wapń | 27mg (3%) | 66mg (8%) |
Magnez | 5mg (1%) | 13mg (4%) |
Potas | 60mg (3%) | 150mg (8%) |
Składniki:
Mieszanka węglowodanów (93%) (maltodekstryna (z kukurydzy), fruktoza), kwas cytrynowy, elektrolity (2%) (chlorek sodu, mleczan wapnia, chlorek potasu, cytrynian sodu, cytrynian magnezu), naturalny aromat, słodzik (aspartam). Zawiera źródło fenyloalaniny