Zalety produktu:
Proste w przygotowaniu białkowe babeczki
Przepyszny czekoladowy smak
Świetne na deser
Można łączyć z sosami zero lub kremami orzechowymi
Solidna porcja białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej
Olimp HI Protein Brownie to przepyszne białkowe baczeczki o smaku czekoladowym. Produkt, którego skład opracowano w nowoczesnych laboratoriach Ośrodka Badawczo-Rozwojowego firmy farmaceutycznej Olimp Laboratories, występuje w formie doskonale rozpuszczającego się proszku. Wystarczy dodać wodę, rozmieszać i upiec! Proste prawda?
Czekoladowe babeczki marki Olimp Sport Nutrition to najlepsze połączenie tradycyjnego smaku, nowoczesnej receptury oraz element wysokobiałkowej diety i zdrowego trybu życia. Olimp HI Protein Brownie stanowi świetny dodatek do codziennej diety, który można potraktować jako przepyszny deser. Proste w przygotowaniu babeczki można podawać na ciepło lub na zimno, osobno lub w połączeniu z innymi dodatkami, np. sosami zero lub kremami orzechowymi.
Składniki: 54% preparaty białkowe (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), białko jaja w proszku, hydrolizat białek serwatkowych (z mleka)), mleko pełne w proszku, aromaty, mąka owsiana, 6% płatki czekolady (miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (z soi), substancja słodząca – ksylitol; 5% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancja zagęszczająca – guma ksantanowa; substancja spulchniająca – węglany sodu; sól, substancje słodzące – glikozydy stewiolowe, acesulfam K, sukraloza; emulgator – lecytyny (z soi).
Proteinowe babeczki Olimp HI Protein Brownie o smaku czekoladowym w proszku to najlepsze połączenie tradycyjnego smaku, nowoczesnej receptury oraz element wysokobiałkowej diety i zdrowego trybu życia.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Sposób przygotowania: 1 porcję (50 g proszku = 1½ miarki) wymieszać z 80 ml wody. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowaną masę umieścić w foremkach do wypieku babeczek do ¾ wysokości formy (1 porcja proszku wystarcza na 3 foremki). Piec ok. 8-10 minut (lub do suchego patyczka) w temperaturze 170-180°C. Czas oraz temperatura wypieku zależna jest od użytych form do wypieku (papierowe, silikonowe, metalowe) i właściwości piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.