Zalety produktu:
- Proste i szybkie w przygotowaniu, pełnowartościowe śniadanie - gotowe w 3 minuty!
- Rewelacyjne smaki
- Doskonałe urozmaicenie codziennej diety
- Wysokie porcje białka i błonnika pokarmowego
- Pomoc we wzroście i utrzymaniu masy mięśniowej (białko)
Olimp HI Protein Oatmeal to kompozycja wysokiej jakości koncentratu białek serwatkowych i płatków owsianych wzbogacona w magnez. Produkt, którego skład opracowano w nowoczesnych laboratoriach Ośrodka Badawczo-Rozwojowego firmy farmaceutycznej Olimp Laboratories, posiada wysoką zawartość białka, które pomaga we wzroście i utrzymania masy mięśniowej. W 100 g mamy 45 g wspomnianych protein oraz 6,5 g błonnika pokarmowego przyczyniającego się do mniejszych wahań stężenia glukozy we krwi, a tym samym obniżenia odpowiedzi glikemicznej po spożyciu posiłków, zmniejszenia ilości cholesterolu dostępnego do syntezy lipoprotein i w konsekwencji korzystnie wpływającego na jego stężenie we krwi1.
Owsianka marki Olimp Sport Nutrition nie tylko rewelacyjnie smakuje, ale jest również niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu. Pozwala to zaoszczędzić cenny czas, który trzeba poświęć na przygotowanie pełnowartościowego posiłku. Olimp HI Protein Oatmeal rozwiązuje ten problem znakomicie. Odmierzoną porcję wystarczy zalać przegotowaną i ostudzoną wodą, wymieszać i poczekać 3 minuty!
Składniki: 47% koncentrat białek serwatkowych (z mleka), 44% płatki owsiane, aromaty (dla wszystkich smaków oprócz smaku neutralnego), liofilizowane owoce malin (dla smaku owoców leśnych), łupina nasienna babki jajowatej w proszku (Plantago ovata), błonnik kukurydziany, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), substancja przeciwzbrylająca – dwutlenek krzemu; sól, regulator kwasowości – cytryniany sodu; 0,13% tlenek magnezu – magnez, emulgator – lecytyny (z soi); substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza. Produkt może zawierać gorczycę i nasiona sezamu.
HI PROTEIN OATMEAL to kompozycja koncentratu białek serwatkowych i płatków owsianych wzbogacona o magnez od Olimp Sport Nutrition.
Sposób przygotowania: 1 porcję (70 g = 1¾ miarki) zalać wodą1, przegotowaną i ostudzoną do temperatury < 70°C. W zależności od oczekiwanej konsystencji użyć od 150 do 170 ml wody. Dokładnie wymieszać i odstawić na 3 minuty. Po tym czasie produkt jest gotowy do spożycia.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Proponowany czas spożycia: po posiłkach lub jako dodatkowy słodki posiłek.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
W zależności od indywidualnych preferencji smakowych można użyć mleka.